Звіти


У Києві пройшла бізнес-зустріч «Кондитерський бізнес 2023»



7 вересня в Києві відбулася щорічний захід «Кондитерський бізнес», який за багато років став традиційним місцем зустрічі виробників кондитерської продукції, спеціалістів ритейлу, постачальників технологій та пакування. Цільова аудиторія: керівники кондитерських компаній, директори з розвитку, начальники відділів закупівель, директори з маркетингу, директори з якості, фахівці ритейлу, технічні директори та начальники виробництв, головні технологи, постачальники технологій, обладнання та пакування

  • Організатор заходу – компанія Marko Pack.
  • Генеральний партнер – компанія «Ітак».
  • Офіційні партнери: асоціація «Укркондпром», Всеукраїнська асоціація пекарів.

Партнери: АФ «Поле», RPS, «Цукрова Біржа», «Базис», «Шарлотт, Filbert, ААК, InDel, «Імперія Грандіс», «Бест Вей Фудс», «Дьолер Україна», «Тернопільський молокозавод» (ТМ «МОЛОКІЯ»), Biligrain Food.

Прохолоджуючими напоями учасників пригощав партнер заходу компанія IDS Ukraine.

Просторе приміщення конференц-холу «ДЕПО» дозволило учасникам ознайомитися зі світовими тенденціями ринку кондитерської промисловості, сучасними технологіями виробництва та пакування кондитерських виробів, а також обговорити можливі шляхи вирішення деяких завдань, продиктованих новими політичними, економічними та соціальними реаліями.

Із вітальним словом до присутніх звернулася генеральний директор ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика» Алла Коваленко, подякувавши колегам за те, що в такий непростий час вони знаходять у собі сили та сміливість, щоб продовжувати працювати та підтримувати українську кондитерську галузь.

Загалом програма бізнес-зустрічі складалася із двох основних сесій. У рамках першої з них свої доповіді представили компанії «Про Консалтинг», НВЦ «Цукробурякового виробництва», «Дьолер Україна», InDel, ААК, «Імперія Грандіс», Filbert, Superheroes.ua, «Беверлі Вудс», «Технологічна академія талантів» (ТАТфуд). Під час другої сесії виступили представники компанії Superheroes.ua та Національного університету біоресурсів і природокористування.

Зокрема, спікери розкрили такі теми:

  • Тренди ринку кондитерських виробів: цукерки, борошняна кондитерка, шоколад;
  • Цукрові новини та прогнози;
  • Світові тренди в кондитерських виробах та можливості постачальників інгредієнтів;
  • Багатофункціональні емульгатори нового покоління в кондитерських і хлібопекарських виробах;
  • Покращення смаку й ароматики какао в глазурі;
  • Модернізація й особливості виробництва соняшникового насіння в Україні;
  • Горіхи для кондитерської галузі;
  • Тренди у дизайні пакування або ж як не пересолити;
  • Специфіка склеювання пакетів для хліба та кондитерських виробів;
  • Досвід рекрутингу технологів харчової промисловості на постійну роботу та проекти;
  • Досвід підготовки компаній до виходу на зовнішні ринки;
  • Здорове харчування та якість життя.

У рамках другої сесії також відбулося панельне обговорення «Кондитерка та здорове харчування», під час якого корисною інформацією та своїми точками зорами з приводу цієї теми поділилися:

  • Дмитро Жигунов, д.т.н., зав. каф. технології зернових продуктів, хліба та кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету;
  • Вікторія Павловська, заступник директора з питань безпечності та якості АФ «Поле»;
  • Вероніка Головіна, технолог компанії «Дьолер Україна»;
  • Олена Білявець, директор ТОВ «Білігрейн Фуд».

До активного обговорення також долучалися учасники із залу.

Традиційно в рамках конференції проходила внутрішня виставка, де свої рішення та сервіси представили компанії: «Ітак», InDel, «Базис», ААК, Dohler, Filbert, «Тернопільський молокозавод» (ТМ «МОЛОКІЯ»), «Цукрова біржа», «Беверлі Вудс», J4, «Імперія Грандіс», «Білігрейн Фуд», «Корінф інжиніринг», «Август», Best Way Foods, «Енергум», «Мегатур» і «Тех Медіа Груп».

Також присутні на бізнес-зустрічі взяли участь у лотереї, де розігрувалися цінні призи від  партнера заходу компанії «Мегатур», компанії «Енергум» та організаторів.

Загалом цього року галузеву зустріч «Кондитерський бізнес» відвідали понад 240 спеціалістів у сфері виробництва кондитерської продукції.